Test af Beurer
Pulsur model PM 055

til startsiden                
Pulsur testen        
         

       Tekst og Foto
        Finn Ekelund

Alle kender pulsure fra Polar, Suunto, Garmin og fra Sigma, men hvem har hørt om tyske Beurer?   

Det vil jeg råde bod på her.                             

     Fra HomeX.dk har jeg modtaget et Beurer pulsur model PM 055. Den bliver leveret i en pæn orange opbevaringsbox. Jeg har i længere tid søgt lidt på internettet for at se det righoldige udvalg af forskellige pulsure. Der har været nogen bestemte faktorer som pulsuret skulle kunne, ud over selvfølgelig at kunne måle pulsen, og det er, at der skulle være mulighed for at overføre data til PC. Der er en del at vælge imellem, men prisen har her været afgørende for valget af produkt. Denne pulsmåler koster 839,- gratis levering og 2 års garanti.

 

Indstilling:

Ligesom så meget andet elektronik, så skal man sætte sig lidt ind i manualen og læse den grundigt igennem, inden man begynder at taste data ind. Der medfølger en dansk brugsanvisning. Den er ganske udmærket og let at forstå. Jeg brugte ca. 1 time på at få alle data indtastet.

    Til en spinningtime skulle uret så afprøves. I ”meny” knappen findes ”TRAINING” og efter 2 sek. kommer der ”START” frem i displayet, tryk så på ”start/stop” knappen og den måler så hele timen igennem indtil ”start/stop” knappen igen bliver aktiveret. Med pulsuret følger der et PC program som hedder EasyFit. Det kan installeres med 1 af 5 sprog, (dog ikke dansk) så engelsk er OK og med det medfølgende PC linkkabel med USB stick, kan der straks overføres data fra uret til programmet. Og hurtigt kan man se alle relevante data om træningssessionen.

 

 

 Der er et fitness test indbygget i uret. Med ”meny” knappen findes ”FITNESS” og efter et par sekunder er den klar. Det virker som et stopur. De første 5 min. er der opvarmning med nedtælling fra 5.00 min. til 0.0 min. og derefter går testen i gang. Der er ikke noget indbygget i uret, der kan bruges som fitnesstest for cyklister, for uret  primært lavet til løb, så det er med at finde ud af hvor lang tid man skal bruge for at løbe 1600 mtr. Jeg fandt ud af at 10 min. og 25 sek. ville være passende (ca. 10 km. i timen) så fitness testen blev på 10 min. 25 sek. på spinnecyklen. Hjem og indlæse data og så finde ud af at jeg på en skala fra 1-5 er placeret på 5, hvilket er bedst. Den regner også VO2 max ud ( VO2 max, den maksimale iltoptagelse, er iltoptagelsen ved maksimal belastning, og den måles i liter pr. minut. I praksis kan den beregnes på baggrund af kropsvægten ganget med iltoptagelsen målt i ml. pr. kg. pr. minut.) Her skal jeg ikke komme ind på et felt, hvor jeg ikke har ret megen erfaring, for der er mange meninger om hvordan dette bliver målt og testet. Pulsuret målte mit til at være 50, om det er godt eller alm. må stå hen i det uvisse.

    På bagsiden af pulsuret er der 3 små punkter og på PClink kablet er der 3 små tappe på en klemme. Det er en smule besværligt at ramme præcist så der skal lirkes lidt. Det ville have været optimalt, hvis klemmen havde været formet til uret, så ville der ikke være nogen besværligheder med rigtig placering. Hvis man ikke overfører data til PC, så kan man selvfølgelig også aflæse alt på uret og se hvor mange % man har ligget i en af de 3 zoner, som uret opdeler

   i.

    I EasyFit kan man også manuelt indtaste sin dagsvægt, om man har spist sundt eller ikke. Kalenderfunktionen samler alle data og viser det som en graf og der er mulighed for selv at skrive en vejledende tekst.

    Programmet er forudindstillet til løb, når man aflæser pulsgrafen, men det har ikke den store betydning, da puls er puls. Man skulle kunne indstille den til cykling, så den starter op med det, men det er ikke tilfældet her.

 

Konklusion.

    Uret har et letlæseligt display og det er rimeligt nemt at indstille. Der er en påtrykt tekst ud for hver af de 4 knapper, som måske er lige lovligt småt skrevet. Uret er ganske pænt at se på, men egner sig nok ikke rigtigt til brug som alm. Armbåndsur. Samme producent har et par design pulsure, som også kan bruges i det daglige som alm. ur. Der er PC programmet EasyFit ikke med, men ellers med de samme funktioner. Uret er egnet til svømning også, da det er vandtæt ned til 50 mtr.

   Der er analog overførsel af data fra bælte til ur på ca. 70 cm. rækkevidde. Normalt vil det ikke betyde det store, men hvis man er i et fitness center hvor man sidder tæt, så kan sidemandens sender godt forstyrre, så det ville være en god ide at uret havde digital sendefunktion.
Et godt ur til prisen

Pulsuret har følgende funktioner:

· Ur med tid 12/24

· Kalender til år 2029 med ugedag og dato

· Alarm og stopur

· 50 mellemtider med visning af gennemsnitspuls/mellemtid

· Vandtæt til 50 m.

· Baggrundsbelyst display

Pulsmåler med følgende

funktioner:

· Pulsmålingsnøjagtighed i.h.t. ECG

· Analog dataoverførsel

· Justerbar træningszone med alarm

· Angivelse af tid over- / og unde- og i træningszonen

· Gennemsnits- og maksimumpuls

· Beregning af kalorieforbrug

· Fedtforbrænding i gram

· Fitnesstest

· Personlig og fitness test (1600m løb) niveau 1-5 inkl. fortolkning af målte data

· Automatisk forslag til træningszone- Angivelse af basal metabolisme (den mængde kcal. kroppen forbrænder i hvileposition)

· Angivelse af aktiv metabolisme (den mængde kcal. kroppen forbrænder i løbet af en dag) VO2max: (maksimal iltindhold i åndedrætsvolumen (indhold) mm/minut/kg. kropsvægt)

· PC-software til dataanalyse

 

Se mere på www.homex.dk

 


 

 

 

 

 

 
 

Copyright: Finn Ekelund