Test af:
Briller med optisk indsats fra TW-PRO

TIL START                
         
Tilbage til brillesiden        
 


Jeg har prøvet et par TW-337FV cykelbriller fra TW-PRO sport sunglasses, fra et internetfirma  med  adresse i Kolding.
Brillerne er med optisk indsats.
    Mange bruger  som jeg  sine normale briller med alt for små glas, så vind og støv kommer ind bag ved og generer øjnene  og altid på det mest kritiske/uheldige tidspunkt.
  På hjemmesiden www.twpro-solbriller.dk  ser du det store udvalg af forskellige briller og tilbehør, hvor du kan bestille og betale med Dankort eller du kan også overføre penge via din bank, hvis du ikke har betalings kort.  Så snart  indbetalingen er registreret, får man dem tilsendt med post. 
    Pakken indeholder:  1 par briller med mørke glas i en microfiber pose, som også kan bruges til pudseklud og en instruktion til udskiftning af linserne. Hvis man ønsker at få linserne  i en anden farve  gul, orange, revo rød eller revo blå, kan disse bestilles for 75 kr. stk.
    Stel og linser er lavet af Grilamide TR-90 som er et stærkt nylon komposit, der tåler store belastninger.  Linserne er UV behandlet efter UV 400 normen, som er det højeste.
   
Det tager ca. 1 uge at få sat styrke i indsatsen hos optikkeren. Det koster ca. 500,- kr. uden reflexbehandling  og ca. 1000,- kr. med reflexbehandlede glas.
    Jeg har afprøvet brillen til motionscykling og til MTB kørsel.
    Brillen vejer inkl. optisk indsats 33 g. og sidder godt fast på hovedet


    Hvis man har en bred næseryg,  kan brillen sidde  lidt højt. Der er ikke nogen muligheder for at justere bredden af næseklemmen.
    De indfarvede linser har ventilationshuller lige under stellet. Endnu har jeg ikke fået dug på indersiden af glasset uanset om jeg sveder meget eller når det regner. De afskærmer godt for regn og vind. Den optiske indsats generer ikke øjenvipperne, pga. det buede stel.  Der er en indbygget svedbånd i brillen, som også er med til at holde brillen væk fra øjenvipperne under kørselen.
    Linserne og den optiske indsats er nemme at udskifte, hvis man ønsker en anden indfarvning eller man vil pudse brillen meget grundigt.
    Synsindtrykket af denne smarte brille med de buede stænger er godt, der er lidt lire effekt over dem.
    Det eneste minus jeg synes  er, de buede stænger. De skulle have været helt lige, så vil man ikke mærke stængerne ved ørene, og når man er færdig med at cykle og vil have dem siddende i håret, så er der ikke kontaktflade nok til at de kan sidde fast også pga. den ekstra vægt med indsatsen.
    Konklusion:
    Brillens pris 400,- kr. , en ekstra linse 75,- kr. og optikerens pris på 500,- kr. så synes jeg man får en rigtig god brille til prisen, man kan let betale dobbelt så meget ved køb i cykelforretningen eller i brilleforretningen.
    Finn Ekelund

 
 

Copyright: Finn Ekelund