Franskbrød
bagt i gryde

TIL START

Til oversigt

         
         

 


1. dag

Ingredienser

7 gr. gær
½ ltr. vand
2 tsk. salt - ca. 15 gr.
625 gr. hvedemel

En stor skål


Fremgangsmåde

Rør gæren ud så det er opløst. bland så salt og mel i og rør med en grydeske til melet er vådt. Lad det hæve i mindst 12 timer i køleskab med et fugtigt klæde over.

Den lange hævning er grunden til at man ikke behøver at ælte dejen
   

2. dag

 

Hæld dejen ud på et meldækket bord: Fold den sammen i 3 led. Først den ene vej så den anden.
Kom dejen i en olie smurt skål og lad det hæve i mindst 2 timer i stuetemp.
start varmluftovnen på 250 gr. og sæt en stålgryde ( uden plastic håndtag) ind. Den er først varm 15-20 min efter at ovnen er varm. Hæld dejen i gryden og bag den i ½ time med låg på og 15 min uden låg.
Kan spises efter ½ time.

 

 

Hvis I vil bidrage med andre gode cykelretter er I mere end velkomne til at komme med opskrifter.

 Og send gerne billeder med.

Med venlig hilsen
Finn Ekelund

finn.ekelund@gmail.com

 

 
 
Printvenlig version
her


Copyright: Finn Ekelund