Kærne rugbrød
Bagt med gær

TIL START Til oversigt              
         
         

 


1. dag

10 gr. gær
9½ dl vand eller
2 dl. kærnemælk 
1½ dl. øl -
6 dl vand
35 gr. salt
75 gr. hørfrø
75 gr. Sesamfrø
75 gr. solsikkekærner
100 gr. grahamsmel
300 gr. groft rugmel
300 gr. hvedemel

 

Opløs gæren i væsken og tilsæt resten af de tørre ting og rør det hele sammen i køkkenmaskinens skål.
 Køres 15 min på maskinen
Kom et fugtigt klæde over.

Står mindst 12 timer i køleskab

jeg lader det så næsten 24 timer

 

   

2. dag

Dejen hældes i en smurt rugbrødsform og hæver i 1-2 timer.
Bages i varmluftovn i 1time og 45 min ved 180 gr..

Bedst dagen efter.

opbevares på køl

 

 

Hvis I vil bidrage med andre gode cykelretter er I mere end velkomne til at komme med opskrifter.

 Og send gerne billeder med.

Med venlig hilsen
Finn Ekelund

finn.ekelund@gmail.com

 

 

printvenlig version

Copyright: Finn Ekelund