Kærne rugbrød
Hjemmelavet

TIL START Til oversigt              
         
         

 


rugbroed

1. dag

ca. 2 dl. Surdej
1,1 ltr lunken vand
35 g salt
20 g kulør
100 g hvedeklid
500 g rugkærner
75 g sesamfrø
75 g hørfrø
100 g solsikkekærner
200 gr groft rugmel

Opløs surdejen i det lunkne vand tilsæt resten og rør det hele sammen i en stor skål.

Kom et fugtigt klæde over.

Står mindst 12 timer

Det er også ok at lave det om aftenen 1. dag og røre det sammen næste morgen (altså weekend arbejde)

   

2. dag

tilsæt ca. 100 g groft rugmel og rør det sammen.
    Tag ca. 2 dl. dej fra. Kom det i et glas og drys salt over. Kom tætsluttende låg på.

Kan gemmes som surdej i ca. 1. md

Tilsæt derefter ca. 200 g hvedemel og rør det sammen.
 Nogen gange kommer jeg også ca. 100 gr. ekstra rugmel i

Konsistensen skal være, så man lige kan røre det sammen med en træ grydeske

Rugbrødet kommes i en form og trykkes godt ud og efterhæver i ca. 4 timer brødet prikkes med en strikkepind.

Bages i 2 timer (fra kold ovn - ikke varmluft) ved 185 gr.

Tages ud og lægges i en plastpose når brødet er afkølet lidt.

Brødet er bedst efter ca. 1 døgn

 

 

Hvis I vil bidrage med andre gode cykelretter er I mere end velkomne til at komme med opskrifter.

 Og send gerne billeder med.

Med venlig hilsen
Finn Ekelund

finn.ekelund@gmail.com

 

 
Jeg har surdej der har været igang i over 2 år. Hvis du er interesseret, kan du købe et glasfuld for 25 kr. + porto

Copyright: Finn Ekelund