Test af Exustar
MTB støvler

TIL START                
         
TESTEN        

 

Nu er det endelig blevet vintermåned og muddercyklen er fundet frem, justeret og klargjort til de mange strabadser, som man frivilligt udsætter den for.
    Jeg har i lang tid ikke haft en ordentlig pedal til min MtB, så derfor havde jeg i et stykke tid kørt med alm. pedal og kondisko, men nu er det lille problem løst.
    Jeg havde tilmeldt mig MtB løbet i Svanninge den 15. november 2008 og ville til den lejlighed have mig et par støvler. Tanken havde ellers gået på at købe et par sko og så have overtræk på, men jeg synes ikke at den kombination var helt korrekt.

    Jeg havde besøgt forskellige cykelforretninger for at se hvad der var af udvalg. Der var støvler fra 1100,-  1800,- kr, så det var ikke lige der jeg i første omgang ville handle.
    Det måtte kunne gøres billigere, og måske ligeså godt med et andet mærke.    På nettet fandt jeg en hjemmeside der forhandler et mærke der hedder Exustar. (Exustar er et selvstændigt produkt fra Taiwan) Der fandt jeg en støvle til 699,- kr.
    Der stod at den var vandtæt, PU forstærket læder og varm – hele 3 ting på en gang – Støvlerne har en god europæisk pasform, sål i nylon fiberglas med TPU Tread, indvendig vaskbar EVO sål og ca. 926 gr. par. De bliver leveret med spikes til at skrue op foran i sålen.

    Jeg bestilte et sådan par ved www.cykelgear.dk og fik dem med posten 2 dage før løbet.

    Det er altid lidt svært at skulle bestille fodtøj i den rigtige størrelse, men der stod at man skulle bestille et nr. større end man normalt bruger i fodtøj, så det blev til en str. 44. Men støvlen var nok et halvt nr. for stor. Det blev løst ved at lægge en ekstra sål i, under den eksisterende, så nu sad støvlen perfekt.

    Hjemmesiden oplyser at støvlen er vandtæt, så det skulle afprøves. Om fredagen var det regnvejr så jeg cyklede de 10 km til arbejde, der fik den sin ild(vand)dåb. Støvlen består af læder over det hele med en vandtæt membran, men det øverste ved ankelen er der ikke et alt for tykt neopren stykke. Det var åbenbart ikke helt vandtæt, for der trak en våd stribe af fugtighed på oversiden af strømperne, så der skal suppleres med et vandtæt overtræk, hvis man bruger dem på landevejen i krafigt regnvejr.

    Til Svanninge løbet fik jeg også afprøvet dem til mudderbadning – og her var der intet der kom ind, og fødderne var varme bagefter.
    Støvlerne er syet sammen med langsgående samlinger og det er måske det svage led i støvlerne, for ved hård kørsel vil indersiden af støvlen ramme bagstagen og kan gå op i syningen, som det skete med min støvle. Det blev klaret med lidt lim.

    Støvlerne er nemme at få på og af og med 4 velcro lukninger, som bider godt fast. Fastgørelsen kan derfor justeres individuelt.

Konklusion:
Støvlerne har et ganske kraftigt sålemønster og med de medfølgende spikes står man godt fast på den bløde skovbund, når man ikke kan komme op ad bakkerne og må løbe.

Støvlerne er varme, men der må suppleres med skoovertræk på våde dage. Vægten er ok sammenlignet med andre mærker. Støvlen er SPD kompatibel og klamperne bliver skruet fast til en plade der er skjult under en fastmonteret sål.

    Støvlerne har opfyldt hvad jeg kræver af en god støvle

Se mere på www.cykelgear.dk

 

   

 
 

Copyright: Finn Ekelund